Interviu cu Marius Mocian despre ce pot face restaurantele acum pentru a rezista pe piață

Statul în casă nu mă face să mă urc pe pereți, nici pe departe. Mă bucur cât de mult pot de experiența locuitului din nou cu toată familia și am încercat să creez o rutină asemănătoare cu cea dinainte de… apariția virusului în viețile noastre – muncă, sport, socializare cât de cât, relaxare prin lectură și seriale. Ce mă sperie pe mine sunt gândurile fugitive care-mi străbat căpșorul în încercarea de-a îmi spune că lumea la care mă voi întoarce nu va mai fi la fel, că restaurantul meu preferat e posibil să dispară în perioada aceasta, că festivalul pe care-l aștept de anul trecut poate să nu mai aibă loc. You can’t judge me, I go to events and restaurants for a living.


Așa că, din dorința de a veni în sprijinul proprietarilor de localuri, am povestit cu un expert despre ce pot face restaurantele pentru a rezista pe piață cât noi #stămacasă, cum se pot reinventa și de ce anume ar trebui să țină cont, pornind chiar de la câteva chestiuni de bază. Marius Mocian a facut parte din echipa fondatoare a hipMenu unde a fost responsabil de vânzări și dezvoltare iar acum este consultant în cadrul Eatble Brands, ce contribuie la dezvoltarea sănătoasă a industriei ospitalității. În prezent, aceștia derulează o campanie prin care oferă gratuit diagnoze interne afacerilor mici și medii din aria menționată de activitate prin crearea unor scenarii de business care vă pot ajuta la optimizarea, restructurarea sau chiar pivotarea afacerii.


 "Cel mai important lucru acum ține de costuri. Tot ce nu e esențial și  critic trebuie eliminat, iar restul negociat în limita posibilităților. E  greu de estimat cât va mai dura perioada asta și care va fi impactul pe  termen lung. Planul trebuie făcut închipuindu-ți că situația va fi la  fel de rea în următorii doi ani și mai bine să fii surprins dacă totul  revine la normal după un an. Rămâi cât de cât pesimist, pentru a nu fi  dezamăgit sau a avea surprize."

Cititi mai multe pe ClujLife
#brainstorming #intheoffice

111 views